Hikari 2013, fira de cultura japonesa a Reus

L’associació Amakuni organitza, el dissabte dia 7 a la Palma de Reus, la cinquena edició de Hikari, una fira de cultura japonesa inspirada en els festivals d’estiu japonesos, anomenats natsu matsuri. A la fira hi haurà una vintena d’estands gastronòmics, comercials, culturals i d’oci, tot relacionat amb la cultura japonesa. A més a més, la mostra celebra el seu cinquè aniversari amb grans espectacles, obrirà les seves portes d’11 a 23 hores i continuarà sent d’entrada gratuïta.

Us espera una gran varietat gastronòmica a HikariEnguany Hikari es complau de rebre la visita oficial del Cònsol General del Japó a Barcelona, el Sr. Takashi Fuchigami, que inaugurarà la fira a les 12 h juntament amb el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, el Sr. Joaquim Sorio. A més a més, el Consolat participarà a l’esdeveniment amb un estand de divulgació de la cultura japonesa i assessorament a futurs viatgers.

Per segon any consecutiu, s’incrementa l’oferta gastronòmica: als restaurants Ikkiu i Yamane s’afegeix un tercer restaurant, el Sankyu; i la parada de la cafeteria Usagui, de venda de daifukus, s’amplia per oferir més varietat de postres japonesos. Com a darrera novetat gastronòmica, es podrà gaudir d’una parada de crepes japoneses.

També s’afegeixen dos nous estands comercials: Satori Ediciones i Kanzashiland.Satori és una editorial asturiana especialitzada en literatura japonesa, i Kanzashiland es dedica a la confecció artesanal d’accessoris d’inspiració kanzashi, és a dir, els complements que acostumen a dur les geisha.

 

Fotografia promocional de Seiwa Taiko ® Diego GarcíaLa percussió taiko, plat fort de l’edició

També s’ha ampliat el programa d’activitats: si l’any passat es van introduir els tallers participatius, enguany s’ha apostat per nous espectacles a l’escenari.

En primer lloc destaquen les demostracions de percussió taiko (tambors tradicionals japonesos) a càrrec del grup hispano-japonès Seiwa Taiko, procedents de Madrid, en un espectacle inèdit a la demarcació de Tarragona. Seguidament hi haurà l’exhibició del Dojo Budo Shin de Tarragona, que com a novetat durà a terme una demostració de tir amb arc. El duet de Saragossa de folk japonès, Kokeshi, oferirà un concert acústic com ja va fer al Cicle de Conferències sobre Japó, organitzat per Amakuni el passat mes d’abril.

La principal novetat dins les exihbicions d'arts marcials de Hikari serà una demostració de tir amb arc ® Àngel OrtuñoTambé tornen les classes d’iniciació a la meditació zen de Soto Zen Reus, que va participar a la tercera edició de la fira. Altres novetats, com unadesfilada de quimonos d’estiu a càrrec de Kimono Club Barcelona i el taller “Japó fàcil, guia bàsica per al turista” del Consolat del Japó a Barcelona se sumen a l’extens programa d’activitats de l’any passat.

Hikari, V fira de cultura japonesa, forma part del “Año Dual de España en Japón, 400 años de relaciones”, que commemora el 400 aniversari de l’enviament de l’ambaixada Keicho a Europa (Espanya i Roma), i per tant l’inici de la diplomàcia entre l’estat i el Japó.

La fira compta amb el suport de la Regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Reus, a més del patrocini del portal web tokyoshop.es, gràcies al qual se sortejarà un lot de productes entre els visitants que facin alguna compra a Hikari.

Una vintena d'estands i un gran programa d'activitats us esperen enguany!No t’ho pots perdre!
Dia: dissabte, 7 de setembre
Horari: d’11 a 23 hores
Lloc: la Palma de Reus (c/ Ample, 75)
Entrada gratuïta

No oblidis seguir-nos al Twitter (@amakuni_reus) o al Facebook per estar informat de totes les novetats!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s